Ege Tercih

Edebiyat Fakültesi

Değerli Aday Öğrencimiz,

Türk Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Ä°ngiliz Dili ve Edebiyatı, CoÄŸrafya, Arkeoloji (Klasik Arkeoloji ile Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Programları) ve Psikoloji bölümleri akredite olan Edebiyat Fakültesinde ayrıca Alman Dili ve Edebiyatı, EskiçaÄŸ Dilleri ve Kültürleri, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Mütercim-Tercümanlık (Ä°ngilizce - Almanca) Bölümleri de bulunmaktadır.

Fakülte bölümleri, Türkiye ortalamaları dikkate alındığında en çok tercih edilen bölümlerdendir. Bunun temel nedeni Ege Üniversitesinin ve Edebiyat Fakültesinin köklü geçmiÅŸinin yanı sıra, fakülte bölümlerinin akademik kadrolarının alanında tecrübeli ve üstün baÅŸarı elde etmiÅŸ öÄŸretim üye ve yardımcılarından oluÅŸmasıdır.

Fakültede Psikoloji ve Trafik Laboratuvarları, Arkeoloji Laboratuvarı, CoÄŸrafya Bölümünce kurulmuÅŸ Aluvyal Jeomorfoloji-Sedimantoloji, CoÄŸrafi Bilgi Sistemleri Laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca her bölüm için bir bilgisayar odası ve iki bilgisayar dersliÄŸi, Mütercim-Tercümanlık Bölümü için Çeviri Laboratuvarı hizmet vermektedir. Fakülte, dersler için gerekli olan teknolojik altyapıya sahiptir.

Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji ile  Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalları ve Sanat Tarihi Bölümü tarafından yürütülen kazılarda elde edilen buluntuların bir kısmı ve çeÅŸitli bağışlar yoluyla kazanılmış tarihi eserler halka da açık olan “Eski Eser Koleksiyonu Salonu”nda sergilenmektedir. Fakültenin ayrıca iki konferans ve bir sergi salonu bulunmaktadır.

EÄŸitim süresi 4 yıl olan Edebiyat Fakültesi’nde 13 bölüm bulunmaktadır.

Fakülte ile ilgili detaylı bilgiye Tanıtım Kitleri'nden ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerin Gözünden Edebiyat Fakültesi
Edebiyat Fakültesi - Alman Dili ve Edebiyatı
Edebiyat Fakültesi - Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
Edebiyat Fakültesi - Klasik Arkeoloji
Edebiyat Fakültesi - Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi
Edebiyat Fakültesi - Psikoloji
Edebiyat Fakültesi - Sanat Tarihi
Edebiyat Fakültesi - Sosyoloji
Edebiyat Fakültesi - Tarih



Yukarı Dön