Çerez Örnek

YÖNETİM

   
 

PROF. DR. NERİMAN SOĞUKPINAR

EBELİK BÖLÜM BAŞKANI

EBELİK ANABİLİM DALI BAŞKANI

 

DR. ÖĞR. ÜYESİ MAHİDE DEMİRELÖZ AKYÜZ

EBELİK BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI

DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEHRA BAYKAL AKMEŞE

EBELİK BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI

DR. ÖĞR. ÜYESİ AYTÜL HADIMLI

EBELİK ANABİLİM DALI BAŞKAN YARDIMCISI

 

 

 

BÖLÜM BAŞKANININ MESAJI

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü web sayfasına hoş geldiniz.

 

Ülkemizde 10 Ekim 1996 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile lisans düzeyinde eğitim veren 79 Sağlık Yüksekokulunun açılmasına karar verilmiş ve bu tarihten sonra ülkemizde ilk defa Ebelik üniversite eğitimi alan bir meslek konumuna ulaşmıştır. 1996 yılından bugüne Avrupa Birliği direktifleri doğrultusunda (10 yıllık temel eğitim sonrası 3 yıllık bir eğitimi zorunlu kılmaktadır)  temel eğitim sonrası verilmekte olan ve 4 yıllık olarak sürdürülmekte olan ebelik eğitimi,  halen mevcut yönetmelik ile Avrupa ülkelerinde serbest dolaşma hakkına sahip 7 meslekten biridir. (2 Şubat 2008 tarih ve 26775 sayılı Doktorluk, Hemşirelik, Ebelik, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Eczacılık Ve Mimarlık Eğitim Programlarının Asgari Eğitim Koşullarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik ) Yönetmelikte de yer verildiği gibi ülkemizde ebelik lisans mezunu olabilmek için zorunlu mezuniyet kriterleri (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/02/20080202-9.htm) bulunmaktadır.

Çalışma alanı; kadın sağlığı, gebelik öncesi danışmanlık, doğum öncesi izlem ve rehberlik, doğuma hazırlık eğitimleri, sağlıklı bir gebelik dönemi sonrası kendi sorumluluğunda normal vajinal doğumları yaptırmak,  doğumdan sonra da anne ve yenidoğanı takip ve bakım olan Ebelik mesleği,  riskli gebelik ve doğum durumlarında anne adayı ya da yenidoğanı sevk etmektedir.

Günümüzde üç meslek derneği (Türk Ebeler Derneği, Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği ile Anadolu Ebeler Derneği)  örgütsel gücü de bulunan meslekte, 2003 yılından bu yana yüksek lisans, 2013 yılından bugüne doktora eğitimleri devam etmektedir. Doçentlik bilgi sisteminde,  sağlık bilimleri temel alanı kapsamında Ebelik bilim alanı olarak ayrı bir doçentlik kodu bulunan mesleğin öğretim üyesi sayısı giderek artarken,  kendi meslek üyesini de yetiştirmeye devam etmektedir.

Sevgili öğrencilerim ve geleceğin Ebe adayları; yaşamın elinize doğduğu bu mesleği seçmeniz hem anne adayı ve hem de yeni doğanın sağlığı olmak üzere iki kişinin sağlığından sorumlu olduğunuz için son derece önemli, bunu lütfen unutmayınız. Ayrıca bölüm güçlü akademik kadromuz ile siz değerli öğrencilerimizi mesleğe hazırlarken sorgulayan, iletişim becerisi yüksek, mesleki kimliği güçlü ve etik değerlere saygılı, sağlık ekibi üyeleri olarak mezun olacağınıza inanıyorum.

Sağlıklı ve mutlu bir eğitim dönemi diliyorum.

Prof.Dr.Neriman SOĞUKPINAR

Ebelik Bölüm Başkanı

Ebelik Bölüm İş Akış Şeması

 

   

Bölüm başkanı ayda bir kez ya da acil toplantı planlar

Bölüm Başkanı ve sekreteri, gelen evraklar ile kurul gündemi oluşturur

Bölüm Başkanı ve sekreteri kurulu tarihi belirler

Bölüm sekreteri kurul üyelerine davet gönderir

Gündemi oluşturan evraklar konuşulur, karara (oy birliği / oy çokluğu) bağlanır

Gündem dışı söz almak isteyen kurul üyesine söz hakkı verilir

Bölüm sekreteri toplantı raporu hazırlar

Bölüm sekreteri toplantı raporu kurul üyelerine imzalatır

Bölüm başkanı kurul kararını dekanlığa iletir

 

Ebelik Bölüm Organizasyon Şeması

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ